ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ: Κατάφωρη παραβίαση εργατικής νομοθεσίας από εταιρεία φύλαξης στην Εθνική Τράπεζα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ: Κατάφωρη παραβίαση εργατικής νομοθεσίας από εταιρεία φύλαξης στην Εθνική Τράπεζα.

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Κατάφωρη παραβίαση εργατικής νομοθεσίας από εταιρεία φύλαξης στην Εθνική Τράπεζα

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

 

10 – 8 – 2015

 

Δελτίο Τύπου

 

 Με το παρόν δελτίου τύπου καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες πρακτικές της εταιρείας εργολάβου που έχει αναλάβει το «έργο» της φύλαξης της Εθνικής Τράπεζας. Ενώ κερδίζει, χωρίς να προσφέρει ουσιαστικά τίποτα, δεν θεωρεί υποχρέωσή της να συμμορφώνεται με τις  εν ισχύ διατάξεις του εργατικού δικαίου: Συγκεκριμένα η εταιρεία Alpha Aspis Security

 

·         Δεν χορηγεί αποδείξεις μισθοδοσίας.

 

·         Δεν έχει δώσει στους εργαζόμενους αντίγραφο της σύμβασης εργασίας.

 

·         Υποχρέωσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι έχουν ήδη εξαντλήσει όλη την κανονική τους άδεια για το 2015 και δεν έχουν πλέον καμία απαίτηση από την εταιρεία, ενώ δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα (10/8/2015) καμία ημέρα άδειας και περιμένουν να πάρουν πέντε ημέρες τον Σεπτέμβρη και άλλες πέντε αργότερα.

 

·         Δεν πληρώνει την προσαύξηση για την νυχτερινή εργασία, την εργασία του Σαββάτου, της Κυριακής, των αργιών. Δεν είναι δυνατό να γίνει έλεγχος των αμοιβών αφού δεν δίνονται αποδείξεις πληρωμής και ένα μέρος της αμοιβής δίνεται με μαύρα.

 

Στον εκπρόσωπο της εταιρείας (Υπεύθυνο Ανθρώπινου Δυναμικού) με τον οποίο επικοινωνήσαμε άλλοτε έλεγε ότι βεβαίως λαμβάνουν αποδείξεις άλλοτε ότι δεν υπάρχει λόγος να δίνεται απόδειξη πληρωμής αφού οι εργαζόμενοι πληρώνονται μέσω Τραπέζης. Να σημειώσουμε εδώ ότι η πληρωμή μέσω Τραπέζης ξεκίνησε μετά τον έλεγχο από την Επιθεώρηση Εργασίας στην οποία έγινε καταγγελία από το σωματείο μας.

 

Πέραν των παραπάνω οι εργαζόμενοι της Alpha Aspis είναι αυτοί που αναλαμβάνουν τα πιο δύσκολα πόστα, εκεί δηλαδή που η βάρδια είναι οχτάωρη ορθοστασία κάτω από τον ήλιο ή μέσα στο κρύο. Αναρωτιέται κανείς πόσο δύσκολο είναι να ρυθμιστούν οι βάρδιες έτσι ώστε να υπάρχει μία εναλλαγή; Πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει σκίαστρο για τον εργαζόμενο, να διατίθεται κρύο νερό και να μπορεί  ο εργαζόμενος να πηγαίνει στην τουαλέττα όταν χρειάζεται;

 

Οι συνάδελφοι φύλακες της Alpha Aspis ανταποκρίθηκαν με επαγγελματισμό και με αίσθημα ευθύνης όταν τους ζητήθηκε να βάλουν πλάτη λόγω των ειδικών συνθηκών των capital control. Η Διοίκηση της Τράπεζας άλλωστε προέβη σε ειδική ενημέρωση προς όλο το προσωπικό φύλαξης (υπάλληλους της Τράπεζας και εργολαβικούς) για να τους εξηγήσει τις ειδικές συνθήκες και τα ιδιαίτερα αυξημένα καθήκοντα τους. Οι συνάδελφοι μετακινήθηκαν σε όποιο πόστο τους ζητήθηκε, ανέλαβαν ό,τι καθήκοντα τους υπεδείχθησαν (από τους προϊσταμένους της Τράπεζας) με σκοπό να διευκολύνουν όσο ήταν ανθρωπίνως δυνατό κάθε συνταξιούχο που δικαίως αγωνιούσε για να εισπράξει την σύνταξή του αλλά και κάθε άλλο πελάτη της τράπεζας.

 

Με τον ίδιο τρόπο που η Διοίκηση απευθύνεται σε όλους τους εργαζομένους της για να ξεπεραστεί με τον καλύτερο τρόπο οι κρίσιμες περίοδοι, ζητάμε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τους.

 

Ζητάμε από την εταιρεία Alpha Aspis Security να συμμορφωθεί άμεσα με τους νόμους.

 

Ζητάμε άμεσα από το Δ.Σ. του ΣΥ.Ε.Τ.Ε. ( Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας ) και την Ο.Τ.Ο.Ε. να πάρουν θέση για το ζήτημα. 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s