ΕΛΒΟ: ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ πίσω για δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, για συνδικαλισμό χωρίς καρεκλοκένταυρους γραφειοκράτες, μακριά από λογικές κυβερνητικού, κομματικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΕΡΓΑΤΗΣ"

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Β.Ο.
Σίνδος 25-4-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια χρονική συγκυρία που η ΕΛ.Β.Ο. κλείνει τον 15ο μήνα της εκκαθάρισης της πλήρως απαξιωμένη και εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που προκάλεσαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και διοικήσεων, στην ίδια χρονική συγκυρία οι δυνάμεις που στήριξαν αυτές τις πολιτικές, (ηττημένες πολιτικά) ορίζουν ως πεδίο αντιπαράθεσης με τις ταξικές δυνάμεις τις αίθουσες των δικαστηρίων.
Την στιγμή που επιβάλλεται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και ενότητα στις τάξεις των εργαζομένων της ΕΛ.Β.Ο. για την διάσωση της εταιρείας και των 340 θέσεων που έχουν απομείνει (από σύνολο 1200), την ίδια στιγμή με εξώδικα και μηνύσεις ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Θ. και τα τέσσερα μέλη του προεδρείου του Σωματείου της ΕΛ.Β.Ο. στρέφονται εναντίον των δύο εκλεγμένων μελών μας στο Σωματείο της ΕΛ.Β.Ο. με αφορμή κείμενο-κάλεσμα της παράταξης μας στις 25-11-2014 στο οποίο γινόταν συνολική συνδικαλιστική εκτίμηση για τα αίτια της ήττας του εργατικού κινήματος.

Δείτε την αρχική δημοσίευση 143 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s