Πρώτο Θέμα: Ο «γερμανικός» ΟΤΕ διαλύει την Ελληνική Οικονομία | Epikaira.gr

Πρώτο Θέμα: Ο «γερμανικός» ΟΤΕ διαλύει την Ελληνική Οικονομία | Epikaira.gr.

Πρώτο Θέμα: Ο «γερμανικός» ΟΤΕ διαλύει την Ελληνική Οικονομία
  Τετάρτη, 30 Απρ 2014      00:08      0

Πρώτο Θέμα: Ο «γερμανικός» ΟΤΕ διαλύει την Ελληνική Οικονομία

Σε κίνδυνο το απόρρητο επιχειρηματικών, προσωπικών και δημόσιων επικοινωνιών…

Του Λεωνίδα Βατικιώτη 

Στα χειρότερα χέρια έχει εναποτεθεί η διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών τα τελευταία χρόνια, μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Το απόρρητο, που δεν αφορά μόνο στην ασφάλεια των επικοινωνιών των νοικοκυριών, ώστε να μην παραβιάζονται προσωπικές επικοινωνίες, αλλά και στην ασφάλεια επιχειρηματικών συνδιαλέξεων, όπως και δημοσίων λειτουργών που εργάζονται σε νευραλγικούς τομείς, έχει ακυρωθεί λόγω της πολιτικής που υιοθετεί ο Οργανισμός για να αυξήσει τα κέρδη του!

Την ίδια ώρα, η Deutsche Telekom σε συνεννόηση με τους ντόπιους συνεργάτες της δυναμιτίζει για μια ακόμα φορά τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας με τις ευλογίες της κυβέρνησης, η οποία πίσω από τα κενά στην ασφάλεια των επικοινωνιών και την καταστρατήγηση των κανόνων της αγοράς βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες…

H«γερμανοποίηση» του ΟΤΕ έπληξε και πλήττει την ασφάλεια των επικοινωνιών, όπως με απόφασή της έχει δηλώσει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Το 2010 η ΑΔΑΕ επέβαλε πρόστιμο στον ΟΤΕ. Η γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ, ωστόσο, έγραψε την απόφαση της ΑΔΑΕ στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Κρίνοντας προφανώς πολύ πιο συμφέρουσα την πληρωμή προστίμων από τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών –κι αφήνοντάς μας, μάλιστα, με την απορία αν η DeutscheTelekom θα έκανε το ίδιο και στη Γερμανία…–, επέτρεψε να συνεχιστεί το πάρτι των εργολάβων στα δίκτυα του ΟΤΕ.

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν εκτάκτως την Τετάρτη 30 Απριλίου

 

Advertisements

2 thoughts on “Πρώτο Θέμα: Ο «γερμανικός» ΟΤΕ διαλύει την Ελληνική Οικονομία | Epikaira.gr

    1. Tropeas Συντάκτης

      Το θέμα είναι να διορθωθούν όλα αυτα, να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις και να μην υπάρχει υπονόμευση ούτε του έργου του ΟΤΕ ούτε των εργαζομένων του. Οι πάροχοι π.χ. Vodafone είναι ακόμα σε εκρεμείς διαδικασίες ελέγχου της παραβίασης του απορρήτου απο το σκάνδαλο την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004… Δεν ειναι η λύση για το καλύτερο απο τον ΟΤΕ. Μην πάμε σε συγκρίσεις στυλ «καλύτερο κακό»…υπονομεύουμε και την κουβεντα και τον οργανισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s