Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα COMMENTATORS WITHOUT FRONTIERS Comentadores SIN FRONTERAS

Ύστερα από 8 μήνες αγώνα, διαδηλώσεων, οικονομικών μποϋκοτάζ, αστυνομικής βίας, χιλιάδων συλλήψεων, πολέμου των ΜΜΕ κατά του κινήματος και συχνά εξαντλητικής κούρασης η νίκη έφτασε…ίσως προσωρινή, ίσως απλώς νίκη μιας μάχης, αλλά παρ’όλ’αυτά, νίκη.

Η νέα κυβέρνηση του Κεμπέκ, υπό την τεράστια πίεση του κινήματος ακύρωσε την προγραμματισμένη αύξηση (κατά 70%) των διδάκτρων στα πανεπιστήμια, ακύρωσε την προγραμματισμένη καταστροφική για το περιβάλλον εξόρυξη αερίου από σχιστόλιθο και ακύρωσε τον περιοριστικό νόμο 12 για τις διαδηλώσεις. Επίσης η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο του πυρηνικού σταθμού Ζεντιλλύ-2 του μοναδικού εναπομείναντος πυρηνικού σταθμού στην επαρχία του Κεμπέκ.

Στο πρωτόγνωρο κίνημα των τελευταίων μηνών συμμετείχαν άνθρωποι από όλες τις τάξεις και τις εθνικές κοινότητες του Κεμπέκ. Το κίνημα Occupy, οι φοιτητικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις, κόμματα της αριστεράς, κοινωνικές ομάδες, οργανώθηκαν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, δημιούργησαν σε καθημερινή βάση δράσεις, εργαστήρια, σεμινάρια και άλλαξαν τον τρόπο ζωής και σκέψης των γύρω τους. Ο αγώνας μόλις…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 85 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s